Dinsdag 22 September 2020

Veilig op weg

De banden van uw auto spelen een belangrijke rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus altijd op kunnen vertrouwen. U kunt bij ons terecht voor alle merken, soorten en maten banden. Doordat wij banden en velgen scherp inkopen bent u bij ons altijd verzekerd van een gunstige prijs. Ook voor winterbanden kunt u bij ons terecht.

Bandenwissel

Maak online een afspraak voor een bandenwissel. In een half uur tot een uur voorzien we je auto van nieuwe autobanden. Als je de drukte voor wilt zijn, kun je het beste een afspraak inplannen vóór het wisselseizoen (maart/april en september/oktober). Als je wilt kun je jouw gewisselde banden bij ons opslaan, zo ben je verzekerd tegen brand en diefstal. En heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK-keuring nodig? Dan kunnen we deze combineren met je bandenwissel.

Balanceren

Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van je auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. Het wegcontact van gebalanceerde auto’s is beter. Dat bevordert de veiligheid en levert een besparing in kosten. Mede omdat extra slijtage wordt voorkomen. De balans van de banden moet je controleren wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen.

Wij adviseren om de balans van je auto de laten controleren bij de volgende ervaringen: langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur of trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur) . Als je langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede.

Uitlijnen

Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging. Cruciaal voor je verkeersveiligheid, omdat een afwijking van een paar millimeter hetzelfde effect heeft als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

Wij adviseren om de uitlijning van je auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer je door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van je auto te laten controleren. Zo voorkom je overmatige bandenslijtage, wat je de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijd je met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

Minimale bandenprofiel zomerbanden en 4-seizoenenbanden

De wettelijke minimale profieldiepte van je banden (zowel winterbanden als zomerbanden) mag niet minder zijn dan 1,6 millimeter. Een lager bandenprofiel zorgt voor APK afkeur en kan je bovendien op een boete komen te staan.Minimale profieldiepte winterbanden

Als je nieuwe winterbanden koopt, is de bandenprofieldiepte ongeveer 9 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij om deze te vervangen als ze nog 4 mm profiel over hebben. Zo kun je altijd veilig op weg. Onder de 4 mm verliezen de winterbanden hun unieke eigenschappen en wordt de winterband eigenlijk een zomerband.